Všetko, čo potrebujete vedieť o bambuckom masle

Všetko, čo potrebujete vedieť o bambuckom masle

Niet pochýb o tom, že prírodné produkty bez chemikálií sú pre pokožku najlepšie, a preto si môžeme povedať viac o neuveriteľných výhodách bambuckého masla pre krásu. Je to povestná zložka, známa aj ako "africké zlato", ktorá je vďaka svojim pôvabným vlastnostiam obľúbeným produktom mnohých žien a kozmetického sveta.

Čo je bambucké maslo?

Je to druh tuku získavaný z orechov stromu Shea. Bambucké maslo pochádza zo známych semien stromu shea, ktorý rastie prevažne v západnej Afrike. Preto sa odporúča hľadať africké bambucké maslo. Vďaka svojim hydratačným vlastnostiam a 100% prírodnému účinku sa stalo obľúbenou zložkou krémov, telových mliek, olejov a kolínskych v kozmetickom priemysle.

Slovo shea znamená "maslový strom", pretože je podobné maslu. Domorodí obyvatelia (Pobrežie Slonoviny, Mali, Burkina Faso alebo Sudán) ho považujú za najcennejší posvätný strom, preto sa mu hovorí "africké zlato".

Podľa historických dokumentov bolo vraj africké bambucké maslo jednou z obľúbených ingrediencií jednej z priekopníčok kozmetického priemyslu v dávnych dobách. Samotná Kleopatra ho používala pri svojej každodennej starostlivosti o krásu!

Používanie bambuckého masla

Tento úžasný prírodný produkt môže vďaka svojim liečivým vlastnostiam nahradiť rôzne krémy a kozmetické prípravky. Keďže má hydratačný účinok, môže byť užitočné ako hydratačný krém na pery, ako regeneračný prostriedok na suchú pokožku rúk alebo lakťov. Bambucké maslo môžete použiť aj na ošetrenie vlasov. Opravuje rozštiepené končeky a zabraňuje vypadávaniu vlasov. Niet pochýb o tom, že dve najdôležitejšie prednosti bambuckého masla sú jeho sila proti starnutiu a jeho terapeutické vlastnosti na hojenie pokožky.

Výhody pre pokožku

  • Môže byť užitočné počas tehotenstva a dojčenia, pretože zabraňuje vzniku strií alebo prasklín na hrudi v dôsledku prirodzených telesných zmien.
  • Je jedným z najlepších regenerátorov buniek a možno ho aplikovať na akúkoľvek časť tela bez toho, aby spôsobilo poškodenie zdravia alebo alergické reakcie.
  • Má protizápalové vlastnosti, ktoré zmierňujú bolesť spôsobenú artritídou a reumou.
  • Obsahuje vysokú koncentráciu vitamínov A a E, ktoré pomáhajú vyrovnávať, hydratovať a upokojovať poškodenú pokožku.
  • Poskytuje extra dávku kolagénu, ktorý bojuje proti príznakom starnutia pokožky a zabraňuje im.
  • Odporúča sa pre športovcov, pretože dodáva pokožke dodatočnú pružnosť. Odporúča sa vykonať krátku masáž pred aj po cvičení, aby sa svaly rýchlejšie zotavili a toxíny odišli z tela.

Výhody pre vlasy

Používanie bambuckého masla na vlasy má aj ďalšie výhody.

Existujú aj ďalšie prínosy, ktoré si pravdepodobne užijete, keď budete používať bambucké maslo na vlasy.

  • Obsahuje vitamín F, ktorý revitalizuje vlasy poškodené počasím a chemikáliami.
  • Vďaka jeho olejovému zloženiu chĺpky miznú a je to výborný krém na holenie.
  • SKVELÝ hydratačný krém na suché, rozštiepené vlasy.

Kto môže používať bambucké maslo?

Bambucké maslo môže používať ktokoľvek v akomkoľvek veku. Vo všeobecnosti sa odporúča pre pleť so známkami starnutia, od 30. roku života, aby sa zabránilo šíreniu vrások podľa veku. Ak ste mladší ako 30 rokov a máte suchú pokožku, môžete naniesť malé množstvo pred použitím vášho obľúbeného opaľovacieho krému. Spozorujete výrazné zmeny. Ak máte problém s mastnou pleťou, použite na tvár veľmi málo prípravku, inak ju príliš zvlhčíte a bude mastná. Bambucké maslo je vhodnejšie používať po večernej čistiacej rutine.

Tento výrobok možno považovať za vhodný pre rôzne typy pleti. Nemusíte sa ho obávať, ak máte citlivú pleť. Bambucké maslo je plné prírodných zložiek, takže pravdepodobnosť, že by ste pri jeho používaní pocítili nejaké vedľajšie účinky, je veľmi minimálna. Je vhodné aj pre detskú pokožku. Nezabudnite si vybrať surové bambucké maslo bez pridaných chemických látok.

Ako používať bambucké maslo

Tento úžasný produkt s bohatými hydratačnými vlastnosťami by sa mal používať v malých dávkach kvôli svojej mastnej štruktúre.

  • Najskôr si naberte malú časť a krúživými pohybmi ho zohrievajte rukami, kým sa "neroztopí" a stane sa úplne tekutým.
  • Keď malé množstvo bambuckého masla stratí svoju pevnú štruktúru a je úplne tekuté, môžete ho naniesť na pokožku. To isté platí aj pre použitie bambuckého masla na vlasy.

Aké množstvo sa má používať

Odporúčame používať minimálne množstvo. Táto zložka má mimoriadne vysokú výťažnosť a nemusíte jej použiť príliš veľa, aby ste si užili jej výhody. Ak máte strie alebo iné kožné ochorenia, môžete ho používať trikrát denne, aby ste zlepšili stav svojej pokožky. V prípade vlasov môžete pred aplikáciou rozpustiť malé množstvo veľkosti hrášku v ruke.

Vedľajšie účinky bambuckého masla

Bambucké maslo obsahuje určité množstvo prírodného latexu v minimálnom množstve. U niektorých ľudí môže spôsobiť viaceré alergické reakcie. Ak je niekto alergický na latex, odporúča sa pred jeho použitím vykonať alergický test. Surové bambucké maslo môže niekedy spôsobiť výrony na tvári. Bolo zaznamenaných veľmi málo takýchto prípadov. Ak máte špecifickú alergiu, pred použitím výrobku sa poraďte so svojím lekárom.

Alternatívy bambuckého masla

Existuje mnoho ďalších alternatív bambuckého masla, ktoré môžete použiť na svoju pokožku. Medzi tieto možnosti patrí avokádové maslo, maslo Cupuacu, mangové maslo a bambucký olej. Môžete tiež vyskúšať nerafinované kakaové maslo. Jedzte potraviny obsahujúce antioxidačné vitamíny, ktoré obsahuje bambucké maslo. Ideálnymi príkladmi sú brokolica, špenát, vlašské orechy, avokádo, čučoriedky, papája a žerucha.

Ako spoznať kvalitné bambucké maslo

V prvom rade by ste mali vedieť, že surové bambucké maslo je 100% prírodný produkt. Je to jeden zo základných prvkov prirodzenej starostlivosti o pokožku.

Má mnoho predností nielen v kozmetike, ale aj v mnohých iných oblastiach. Vďaka spôsobu extrakcie si účinne zachováva všetky vitamíny a mastné kyseliny, ktoré môžu prispieť k zachovaniu krásy a vlasov. Kvalita bambuckého masla závisí predovšetkým od spôsobu jeho spracovania.

Čisté bambucké maslo, bohaté na hydratačné účinné látky, sa vyrába v niekoľkých fázach: zber, dužina, umývanie, mletie, extrakcia, varenie a skladovanie.

Ak si však chcete vybrať kvalitné čisté bambucké maslo, musíte zohľadniť určité faktory, ako je farba, vôňa a štruktúra. Farba surového bambuckého masla nie je rovnaká ako farba rafinovaného bambuckého masla. Prvé sa vyznačuje žltými a béžovými odtieňmi, zatiaľ čo druhé sa vyznačuje čisto bielym sfarbením.

Pokiaľ ide o vôňu, treba povedať, že čisté nerafinované bambucké maslo má silnú orechovú vôňu, zatiaľ čo rafinované bude bez vône alebo s vôňou aromatických zlúčenín. Vôňa bambuckého masla je pomerne obľúbená, aj keď pre niektorých môže byť nepríjemná.

Štruktúra čistého nerafinovaného bambuckého masla je veľmi hydratačná a rýchlo preniká do tela, zatiaľ čo nekvalitné bambucké maslo naň nemá prakticky žiadny účinok.

Treba povedať, že čisté nerafinované bambucké maslo je najkvalitnejšie, čím spĺňa požiadavky epidermy. Ak však vezmeme do úvahy všetky tieto faktory, z čistého nerafinovaného bambuckého masla môžete získať maximálny úžitok.

Venujte veľkú pozornosť kvalite výrobku, ktorý chcete kúpiť. Musíte sa pozrieť na dostupné zložky, aby ste si potvrdili, či je vhodné pre vašu pokožku a ideálne na použitie. To vám pomôže identifikovať skutočné africké bambucké maslo pre vašu pokožku. Nezabudnite kupovať bambucké maslo len v renomovaných obchodoch.

Zdroje

Exkluzívne ponuky pre členov

Zaregistrujte sa do nášho newslettera a získajte zľavu na prvú objednávku a exkluzívne špeciálne ponuky a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky!