Bohatstvo prírody: Šípky

Existuje veľa šípkových produktov, do ktorých výrobcovia radi pridávajú množstvo zbytočných zložiek, aby zvýšili svoje ceny a marže, ale to všetko len vytvára zmätok medzi spotrebiteľmi a zvyšuje alergické reakcie, pretože čím viac zložiek obsahuje, tým väčšia je pravdepodobnosť, že budete na niečo alergickí. Čo vedie k ešte horšiemu stavu pokožky, než pred tým.

Pokožka denne pociťuje negatívne vplyvy prostredia, stres a návštevy čoraz drahších kozmetických salónov sa väčšine z nás menej vyplatia.

Pozrime sa, prečo sú šípky naozaj tým, čo každý z nás hľadal...

Šípkový olej môže byť skutočnou spásou pre suchú, dehydrovanú pleť, ako aj pre pleť trpiacu vyrážkami a podráždením.

Dokáže zlepšiť kvalitu pokožky a zbaviť ju nedokonalostí vďaka živinám nabitým vitamínmi a pre pokožku nevyhnutnými mastnými kyselinami.

Pozreli sme sa na to, pri akých stavoch pleti môže šípkový olej pomôcť a ako si vybrať ten správny, ktorý naozaj funguje (stavím sa, že ste to nevedeli!).

Hydratácia: Šípkový olej vďaka svojej ľahkej štruktúre nepokrýva pokožku mastným filmom ako mnohé prírodné oleje, ale naopak, robí ju hodvábnou a poskytuje jej hĺbkovú hydratáciu bez zaťaženia.

Rozjasnenie: Prírodný šípkový olej obsahuje veľké množstvo stabilných vitamínov A a C, ktoré prispievajú k obnove poškodených kožných buniek. Pomáha rýchlo redukovať mdlosť pokožky a z dlhodobého hľadiska zlepšuje a oživuje jej tón a poskytuje zdravý lesk.

Stimulácia tvorby kolagénu: Kolagén je základným stavebným kameňom pokožky, ktorý zohráva významnú úlohu pri jej pružnosti a elasticite. Pomáha stimulovať tvorbu kolagénu a obnoviť pružnosť pokožky (náš kolagén nájdete tu) 

Zníženie zápalov a kožných vyrážok: Šípky obsahujú aj vitamín E, ktorý je známy svojimi protizápalovými a antioxidačnými účinkami. Šípkový olej pomáha zmierňovať najmä podráždenia a kožné ochorenia, ako sú: rosacea; psoriáza; ekzém; dermatitída.

Redukcia hyperpigmentácie: Šípkový olej môže pri dlhodobom používaní odstrániť pigmentové škvrny.

Trpí niekto vo vašej rodine akné? Najmä tínedžeri sú náchylní na aknóznu pleť, preto na nich myslite, ak im môžete pomôcť!

Zníženie výskytu akné: Šípkový olej pôsobí protizápalovo a dokáže znížiť opuchy a hromadenie tekutín. Takže keď sa kožné folikuly zapália a vzniknú hnisavé pľuzgiere a lézie akné, šípkový olej môže poskytnúť úľavu.

Zbavte sa jaziev po akné: Šípkový olej vám tiež pomôže zbaviť sa existujúcich jaziev po akné. Testy ukázali, že šípkový olej je vhodný na ošetrenie pooperačných jaziev. V jednej štúdii bolo 160 pacientov, ktorí podstúpili operáciu na odstránenie kožných nádorov, rozdelených do dvoch skupín.

Ktorý šípkový olej je teda najlepší?

Existujú štyri druhy šípkového oleja a nie všetky sú čisté 100% prírodné a certifikované ako organické. Medzi tieto štyri druhy patria: organické lisované za studena, certifikované lisované za studena, organické dezodorizované a rafinované.

Ako spoznáte, aký druh šípkového oleja máte?

Šípkový olej lisovaný za studena má prirodzene tmavú farbu. Ak je olej bezfarebný, zvyčajne to znamená, že bol extrahovaný pomocou chemikálií.

Šípkový olej by mal byť balený v nepriehľadných fľašiach, aby sa zabránilo reakcii UV žiarenia s olejom, ktorá môže spôsobiť stratu jeho životne dôležitých schopností.

Organický šípkový olej SWISS+POWER

Šípkový olej je olej lisovaný zo šípok alebo semenných strukov kvetu ruže. Tento šípkový olej sa vyrába z organických šípok, ktoré boli vypestované bez použitia chemických pesticídov.

Náš organický šípkový olej sa vyrába výlučne lisovaním za studena, čím sa zachováva prirodzený stav oleja.

S+P Organický šípkový olej je vhodný aj na každodennú starostlivosť o pleť, najmä o starnúcu, dehydratovanú a citlivú pleť. Keďže je organický, neobsahuje petrochemikálie ani konzervačné látky. Okrem toho sa môže bezpečne používať aj počas tehotenstva. Vyrovnáva tón pleti a zároveň ju zjemňuje, rozjasňuje a vyživuje.

Ľahké zloženie šípkového oleja neupcháva póry a nevytvára na tvári efekt mastnej masky, takže ho možno používať až dvakrát denne - ráno a večer. Olej môžete používať samostatne alebo pridať niekoľko kvapiek do svojho obľúbeného hydratačného krému. Šípkový olej nepoškodzuje make-up, naopak, dobre naň pripravuje pleť.

Exkluzívne ponuky pre členov

Zaregistrujte sa do nášho newslettera a získajte zľavu na prvú objednávku a exkluzívne špeciálne ponuky a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky!